torsdag 20. februar 2014

Kosthold for sunn hud: Tomatsuppe som styrker antioksidantforsvaret


Noen matvarer hjelper kroppen å produsere sine egne antioksidanter. Noen av disse matvarene er gulrot, løk, hvitløk, brokkoli og tomater. Dette er derfor en suppe som burde være ideell for å styrke kroppens antioksidantforsvar.

Suppe er en god måte å få i seg masse gode grønnsaker. Det er også en fin måte å få brukt grønnsaker som henger litt med hodet. I denne oppskriften har jeg brukt stilken på brokkoli. Dette er en del mange bare kaster, men den er like næringsrik som de fine bukettene, og smaker veldig godt. Den egner seg godt i for eksempel wok og supper.

Ingredienser:
(lunsj til 4 personer, middag til 2 veldig sultne)
2 små gule løk
2 selleristenger
3 mellomstore gulrøtter
2-3 hvitløksfedd
1 brokkolistilk
2 ts gurkemeie
3 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1 grønnsaksbuljong terning og ca
1⁄2 l vann (evt. kraft) 
urter (friske eller tørre) timian + pizzakrydder
1 ts sukker
ca. 2 ss olje eller smør


Hakk løk, brokkolistilk og selleristang i terninger. Stek i smør eller olje, jeg bruker ofte rapsolje og smør sammen. Rasp gulrøtter grovt og legg dette i gryten sammen med finhakket hvitløk. Dette stekes på medium varme til grønnsakene er myke. Tilsett gurkemeie og tomatpure og stek videre et lite minutt. Deretter tilsettes hakkede tomater, grønnsaksbuljong og vann, i tillegg til urtene og litt sukker La dette koke 5 min. Kjør jevnt med stavmikser. Har du ikke stavmikser kan man gjøre dette i en blender.
Kan serveres med kokt egg og grovt brød.

Tips: Hvis du vil ha suppen litt mildere kan du tilsette litt melk eller fløte, eller for eksempel kokosmelk. Man kan også tilsette bønner eller linser for at suppen skal mette mer. Tomat kan ofte bli veldig surt, hvis man tilsette litt sukker kommer de gode smakene mye bedre frem. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar