torsdag 20. februar 2014

Kosthold for sunn hud: Mango- og avokadosalat med laks

Denne oppskriften passer til forrett til 4 eller middag til 2 sultne personer.

Ingredienser: 
1 mango
1 stor avokado 

1⁄2 rød paprika 
4 vårløk
1ss ingefær
1⁄2 lime
1⁄2 rød chili 
Frisk koriander

Hakk mango, avokado og paprika i små terninger. Vårløk skjæres i tynne strimler. Legg alt i en salatbolle. Tilsett finhakket ingefær og chili. Hell over saften av 1⁄2 til 1 lime, og strø rikelig over med grovhakket koriander. Bland alle ingrediensene sammen.
Kan serveres med rå laks i tynne skiver (sashimi) eller med stekt laks med honning- og soyasaus-marinade. (se under) Salaten passer også godt til stekt kylling eller grillmat.


Marinade til 300 g laks: 
2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss ingefær, finhakket 
1/2 rød chili, finhakket 
1 ss honning
3 ss soyasaus

saften fra 1⁄4 sitron

For å lage marinaden blander man sammen alle ingrediensene. Laksen kan stekes i serveringsstykker på omtrent 150 g eller mindre biter. Skjær laksen i den størrelsen du vil ha, legg den i marinaden og la ligge minst 10 minutter. Stek med litt olje til laksen er gjennomstekt. Ikke stek for lenge, da blir laksen tørr.
Server med mango-og avokadosalat og ris.


Ingefær: hindrer betennelsestilstander
Avokado: Inneholder mye vitamin E og masse sunne fettsyrer
Mango: Inneholder betakaroten og vitamin C 

Paprika og chili: betakaroten, vitamin C
Laks: Inneholder omega 3 og vitamin D 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar