torsdag 20. februar 2014

Kosthold for sunn hud: Fylt paprika


Ingredienser (middag til 2 personer): 

0,75 dl quinoa
0,5 dl beluga linser
2,5 dl vann

1 grønnsaksbuljongterning

1 liten løk
2 små charlottløk
2 fedd hvitløk
olivenolje
1 ts tørket spisskummin - også kalt cumin 

1 ts tørket koriander
1 ts tørket nellik
1 ts tørket allehånde
1 håndfull valnøtter
4 stk champinjong
4 ts kapers
1 liten boks ansjos (30 g) (kan byttes med f.eks. sojasaus eller buljongpulver)
2 store røde paprika
Ost, f.eks. Jarlsberg


Kok opp quinoa og linser i vann tilsatt buljongterning. La koke til linsene er møre, ca 20 min.
Stek løk og hvitløk i olivenolje, tilsett krydder (spisskummin, koriander, nellik og allehånde). Tilsett champinjong i små terninger, la dette steke til det er mykt. Tilsett mer olje hvis pannen blir tørr. Tilsett grovhakket valnøtter, kapers og grovhakket ansjos. Stek noen minutter til på svak varme, slik at alt får blandet seg og ansjosen ”smelter”. Ansjos brukes her som et krydder, det gir god smak og inneholder masse sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler. Til slutt tilsettes linse- og quinoablandingen. Bland alt godt.
Del paprikaene i to på langs, fjern alle frø og skillevegger. Fordel blandingen i de 4 paprikahalvdelene. Strø ost på toppen. Sett i forvarmet ovn på 180 grader. La det stå til osten er gylden og paprikaen har blitt myk, ca 30 min.
Server med salat.


Tips: Hvis du ikke får tak i belugalinser kan man bruke vanlige linser eller bønner. Man kan også lage dette med kjøttdeig. Har du rester av for eksempel ris eller cous cous kan dette brukes istedenfor quinoa.


Krydder (spesielt nellik og allehånde): Inneholder spesielt mye antioksidanter 
Valnøtter: Inneholder sunne fettsyrer, fiber og spesielt mye antioksidanter 
Ansjos: Inneholder vitamin A, sunne fettsyrer og kalsium
Quinoa: vitamin E, sunne fettsyrer, fiber, B-vitaminer, mineraler og komplett protein (inneholder alle de essensielle aminosyrene)

Belugalinser: Inneholder kostfiber, protein, mineraler 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar