lørdag 17. mars 2012

Hjemmelaget sushi



For et par dager siden lagde jeg sushi! Dette var overraskende lett, og smakte utrolig godt. Men dessverre tar det litt tid. Det som tar mesteparten av tiden er å lage risen, og å forme sushien etterpå.

Til sushien brukte jeg Salmalaks. Salmalaks kan man få i Back loin og Belly loin. Den som er best til sushi og lignende er back loin, som ikke inneholder like mye fett. Belly loin er visst best å bruke til steking, for den blir ikke like fort tørr.
Når man skal ha skjære fisk til sushi burde man skjære litt på skrå slik at fiskebitene blir større og kan dekke risen. Men til sashimi kan man skjære loddrett ned.

Ris til sushi:
250 g sushiris

2 ss risviseddik
2 ss sukker
1/2 ts salt
Dette blandet sammen til sukkeret og saltet er løst ut.



Først må man skylle risen i kaldt vann til vannet er klart.



Deretter skal risen ligge i kaldt vann i 20 minutter.

Så skal man skylle det en siste gang i kaldt vann før man heller det i en gryte med 4 dl vann og koker til det er ferdig.
Deretter må man vente til risen har kjølt seg ned til romtemperatur, og dermed tilsette eddikblandingen. Pass på så risen ikke blir altfor våt!





Så var det altså utformingen av sushien. Man former risen med hendene, risen er veldig klissete så den henger godt sammen. Men i mitt tilfelle satt mye også fast på hendene, burde nok ha tatt vann på innimellom, men da syntes jeg det bare ble værre... Uansett ble resultatet bra.

Når man har formet en pølse med ris tar man en bit fisk, tilsetter litt (!) wasabi og presser den sammen med risen. Voila, hjemmelaget sushi! Serveres med syltet ingefær, sojasaus og wasabi.




Tenkte å prøve meg på maki om ikke så lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar