onsdag 28. april 2010

Kremet sellerisuppe

halv sellerirot (stor)
1 stor løk
hvitløk
1 liten purre
litt fløte
grønnsaksbuljong

Hakk opp grønnsakene i mindre biter/terninger. Stek løken sammen med hvitløken til den er blank i litt smør eller olje, og tilsett deretter selleriroten. Stek i et par minutter, og tilsett så 1 liter kaldt vann (eller så det dekker) sammen med purren og grønnsaksbuljong(1-2 terninger, smak deg frem!).
Kok til selleriroten er mør.
Deretter kjører du alt i en food processor eller med en stavmikser. Ta så gryten på platen igjen og tilsett ønsket mengde fløte, og smak til med salt og pepper.
Kok opp og server med grovt brød med smør.

(ps: hvis man ikke tåler melk er det bare å droppe fløten og steke i olje. Den blir veldig fyldig uansett!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar