onsdag 28. april 2010

Chili con carne

600 g grytekjøtt (biff)
2 løk
hvitløk
1 stor gulrot
1 selleristenger
1 stor paprika
1 boks hakkede tomater
buljongterning
ris (helst brun ris/naturris, det er best!)

Kutt alle grønnsakene i biter etter ønske. (Jeg finhakket hvitløk og selleri, resten i terninger)
Stek kjøttet brunt i smør eller olje, eller en blanding. Legg til side. Stek så løken og hvitløken. Tilsett deretter kjøttet igjen og 2 ss med chili con carne-krydder (Det jeg bruker har jeg kjøpt i London, men andre fungerer sikkert bra de også, men viktig at det ikke er for mye salt i det!).
Tilsett deretter resten av grønnsakene og stek i noen minutter. Så har du i hakkede tomater og kaldt vann så det dekker grønnsakene og kjøttet (hvis det blir for mye vann blir det suppe...) og en grønnsaksbuljongterning.
Kok i ca 1 time med lokk... (det må ikke koke så lenge, men greit hvis kjøttet skal bli mørt)
Når det har kokt lenge nok kan du tilsette ønsket mengde kokt ris, enten kokt mens gryteretter har gjort seg ferdig eller rester fra dagen før. Hvis risen er kald må du koke det til det er varmt. men husk og rør eller brenner det seg!
hvis man vil kan man heller servere risen ved siden av.

Kan serveres med f.eks. salat og hvitløksbrød, men også god bare som den er.
(ps: som supper og gryteretter flest blir denne enda bedre dagen etter!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar